Acasă

Centrul pentru politici și analize în sănătate

TB-REP 2.0: Promovarea îngrijirii de calitate TB centrate pe necesitățile persoanelor - de la noul model de îngrijire spre îmbunătățirea detectării precoce a TB-DR și a rezultatelor tratamentului

Kazahstanul dezvoltă un algoritm de gestionare a cazurilor pentru persoanele afectate de tuberculoză cu integrarea aspectelor de gen

Kazahstanul dezvoltă un algoritm de gestionare a cazurilor pentru persoanele afectate de tuberculoză cu integrarea aspectelor de gen

09.10.2020 14:59
8034

La 15 septembrie 2020, la Almaty, cu sprijinul TB-REP 2.0, Uniunea Kazahstanului a persoanelor care trăiesc cu HIV a organizat o consultare națională cu participarea organizațiilor nonguvernamentale care activează în domeniul TB și HIV.

Scopul evenimentului a fost discutarea criteriilor cheie pentru crearea unui algoritm eficient de gestionare a cazurilor de încălcare a drepturilor pacienților cu TB, luând în considerație aspectele de gen. Pentru a coordona elaborarea termenilor de referință în vederea creării algoritmului, a fost inițiat unu grup de lucru pe aspecte de gen.

Oksana Ibragimova, coordonatorul proiectului, a prezentat rezultatele unui studiu realizat în cadrul proiectului de țară ”Evaluarea barierelor de acces la diagnosticul și tratamentul TB pentru populațiile cheie”, care este implementat de Uniunea  persoanelor care trăiesc cu HIV din Kazahstan în cadrul proiectului regional TB-REP 2.0, cu participarea partenerilor din organizații guvernamentale, internaționale și nonguvernamentale.

Ea a vorbit despre bariere și recomandări cu privire la aspectele juridice, de gen și stigmatizarea  populației cheie în măsurile de răspuns la TB.

Ținem să vă reamintim că obiectivul proiectului de țară este de a elimina barierele de gen și cele legate de drepturile omului în combaterea tuberculozei și de a îmbunătăți accesul în timp util al populațiilor cheie la tratamentul tuberculozei.


Comentarii
Comentează