Acasă

Центр политики и исследований в здравоохранении

Campania „Mulțumesc, Doctore!” și-a desemnat câștigătorii. „Te simți un specialist împlinit, când ești apreciat de pacienți”

Campania „Mulțumesc, Doctore!” și-a desemnat câștigătorii. „Te simți un specialist împlinit, când ești apreciat de pacienți”

08.07.2019 11:26
10883
0 Comentarii

Pacienții au desemnat câștigătorii Campaniei „Mulțumesc, Doctore”, organizată de Echipa Spitale.md. Concursul se desfășoară al doilea an consecutiv. Ca și data trecută, pacienții au putut să nominalizeze doctorul cărora au vrut să-i spună mulțumesc. Trei dintre cei nominalizați au luat premii. Medicii ne-au mărturisit că se simt onorați că anume ei au fost aleși de către pacienți, afirmând că este cea mai înaltă distincție pe care o poate primi un cadru medical.

Întrucât ne-am pornit la drum de dimineață, i-am găsit pe câștigătorii concursului prin ședințele matinale sau deja muncind. Unii au rămas surprinși de premiu, afirmând că deși cred că merită, rareori cineva își amintește de ei.

La Spitalul Clinic de Ortopedie și Traumatologie am ajuns la ora 8:00 dimineața. Medicii erau într-o ședință de planificare sau „volantă”, cum sunt obișnuiți să-i mai spună. Premiul i l-am oferit lui Iurie Buliga, traumatolog, cu experiență de 25 de ani. A fost cel mai apreciat medic din categoria celor nominalizați în instituțiile republicane. A obținut cele mai multe voturi de la pacienți.

„Nu am știut de această campanie. Mulțumesc tuturor colegilor și pacienților pentru aprecierea înaltă. Este ceva neobișnuit. Sunt de 25 de ani medic traumatolog și prima dată primesc o așa diplomă. Te simți un specialist împlinit, când ești apreciat de pacienți”, ne-a mărturisit medicul.

Următoarea destinație a fost raionul Criuleni. Irina Guzun este medic oftalmolog în Spitalul din raion. Era într-o ședință ordinară în momentul în care am intrat în sală. Vădit emoționată, doctorul a spus că nu s-a așteptat la o asemenea surpriză și  consideră că a primit cel mai mare premiu obținut vreodată.

„Este o surpriză pentru mine la care nu mă așteptam. Mulțumesc în primul rând familiei și părinților, pentru că fără susținerea lor, eu nu eram astăzi aici. Mulțumesc pacienților și tuturor colegilor pentru colaborare. Sunt mulțumită pentru mine, pentru faptul că mai sunt oameni care pot spune mulțumesc. Sunt recunoscătoare pentru aprecierea pacienților”, a reușit să spună emoționată Irina Guzun.

De altfel, Irina Guzun este mamă a patru copii. De 10 ani profesează la Spitalul Raional Criuleni. E localitatea de baștină și dorința ei a fost să rămână aici.

Sergiu Halipli este proaspătul director al Spitalului Raional Criuleni. Managerul a ținut să o felicite pe doamna doctor.

„Sunt foarte mândru că anume un medic din spitalul nostru a fost nominalizat. Doamna doctor se implică foarte mult în activitatea spitalului. Pe lângă faptul că este medic oftalmolog în secția consultativă este și vice-director și șefa secției statistică. Dar ce mai mare și importantă funcție pe care o are este cea de mamă, pentru că are patru copii acasă și mulți pacienți la muncă”, spune directorul instituției Sergiu Halipli.

Au continuat cu felicitările și colegii.

„Noi, colectivul, vă felicităm. Vă cunoaștem ca o persoană activă, foarte bravo, cu inițiativă, cu implementări inovatoare. Mă bucur că este angajată a secției consultative și asta este deja un merit a întregii echipe. Irina îți doresc să ai cât mai multe distincții, dar eu consider că cea mai înaltă distincție și apreciere îi aparține pacientului și ea prevalează întotdeauna, oricărei distincții, chiar și celei de la Guvern” a menționat șefa secției consultative Lidia Covalciuc.

Cel de-al treilea medic care a obținut cele mai multe voturi din partea pacienților în cadrul acestei ediții este Ion Purice, vice-director medical al Spitalului Clinic Municipal Nr.4.

„Este o satisfacție morală. Eu întotdeauna încerc să ajut oamenii, măcar cu un sfat. Nu este atât de ușor să rămâi în sistemul nostru, să nu pleci peste hotare, în contextul în care majoritatea colegilor mei au plecat peste hotare sau lucrează în alte sfere cum ar fi domeniul farmaceutic. În pofida obstacolelor existente în sistemul de sănătatea, în Moldova există oameni care s-au dedica la maxim în munca lor”. a ținut să ne spună Ion Purice, care este cel mai tânăr dintre medicii votați.

Ion Purice este angajat în domeniul sănătății publice din anul 2012, iar de doi ani deține funcția de vice-director medical la Spitalul Municipal nr.4. Pentru că urmărește pagina web spitale.md, inclusiv Campania „Mulțumesc, Doctore!”, Ion Purice a fost primul care le-a mulțumit pacienților pentru apreciere, după ce au fost publicate rezultatele concursului.

Anul acesta în cadrul Campaniei au fost nominalizați 365 de doctori, înregistrându-se mai bine de 1.000 de voturi.

Campania „Mulțumesc, Doctore!” este susținută în cadrul proiectului „Monitorul Sănătăţii pentru o bună guvernare în Republica Moldova” implementat de Centrul pentru Politici și Analize în Sănătate (Centrul PAS), cu suportul financiar al Fundației Soros-Moldova/Departamentul Sănătate Publică”.

Dacă ai fost consultat într-un spital public din Moldova, accesează www.spitale.md și dă o notă instituției.


Комментарии
Добавить комментарий